Behandelingen
Tandarts Huijssoon biedt complete mondzorg sinds 1979. Ons team van ervaren en deskundige specialisten staat voor jou klaar. Geen wachtlijsten. Van jong tot oud. Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!
tandarts, amsterdam, tandheelkunde, mondverzorging, beugel, wortelkanaal, behandeling, praktijk, osdorp
332
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-332,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive


Behandelingen


Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen

Behandelingen

Een globaal overzicht van verschillende behandelingen.

In onze praktijk bieden we alle behandelingen aan die nodig zijn in de tandheelkunde. Wij werken nauw samen met enkele verwijspraktijken als het gaat om specifieke behandelingen zoals het plaatsen van een implantaat of het verwijderen van een lastige verstandskies.

Vullingen

Vullingen

Wanneer u uw tand afbreekt, maar ook bij de meest voorkomende “gaatjes” kan de tandarts met behulp van vulmateriaal de tand of kies herstellen. Composiet heeft een natuurlijke kleur en is zowel voor kiezen als voortanden toe te passen. Een vulling uit composiet wordt direct vervaardigd. Een ander type vulling is een onlay. Dan wordt een vulling indirect vervaardigd uit bijvoorbeeld goud of porselein. Dit zijn de meest hoogwaardige vullingen. De zilveren amalgaamvulling van vroeger wordt tegenwoordig niet meer gebruikt. 

Meer informatie
Bacteriën in tandplak produceren zuren die het tandglazuur en tandbeen kunnen  aantasten. Dit proces wordt cariës of tandbederf genoemd. Vergevorderde cariës veroorzaakt kiespijn, omdat de aantasting dan tot de zenuw is doorgedrongen.
 
Om de tand te herstellen en te beschermen moeten de aangetaste delen verwijderd en vervangen worden door een vulling. In onze praktijk wordt momenteel alleen nog gevuld met composiet.
Er zijn globaal 3 soorten vulmateriaal: Composiet, Glasionomeer en Amalgaam. Composiet is kleurecht, redelijk slijtvast en breed toepasbaar. Zo kunnen facings op voortanden, maar ook grote opbouwen in de kiezen uit dit materiaal vervaardigd worden. Glasionomeer is het veiligste materiaal voor gaatjes die dicht tegen de zenuw zitten en heeft positieve, herstellende eigenschappen die in een kindergebit goed tot hun recht komen. Glasionomeer is echter niet slijtvast en geeft veelal geen langdurige oplossing bij het herstellen van kauwvlakken. Amalgaam is zeer sterk en kan erg lang meegaan. Bij het aanbrengen van amalgaam komen stoffen vrij die niet gewenst zijn, maar als de vulling eenmaal is uitgehard is er over het algemeen geen advies om een correct aanwezige amalgaamvulling te vervangen. Er kan echter wel verkleuring in de tand optreden en er zijn voorbeelden van patiënten die het materiaal liever niet meer in hun mond willen hebben. 
We kennen 1- 2- 3- of meervlaksvullingen. Een 1 vlaksvulling beperkt zich tot 1 vlak ( bv kauwvlak, of zijvlak ). Een 2-vlaksvulling zit in 2 vlakken tegelijk, een 3 vlaks in 3 kanten van de tand en een meervlaks in 4 of meer. Hoe groter de vulling hoe hoger de kosten, maar ook hoe kwetsbaarder de restauratie.
Een heel schildje op het voorvlak van een voortand noemen we een “veneer”.
Tarieven

De kosten voor het maken van een composietvulling liggen meestal tussen de 50 en 150 euro.

Röntgen

Röntgen

Röntgenfoto’s zijn een ideaal hulpmiddel bij het opsporen van gaatjes, ontstekingen en botafwijkingen. Niet doorgekomen tanden of kiezen kunnen op foto’s zichtbaar zijn. Gaatjes kunnen al in een vroeg stadium opgespoord worden, voordat deze met het blote oog te zien zijn.

Meer informatie
De tandarts maakt veel gebruik van röntgenfoto’s. Voor de diagnose bij klachten maar vooral ook preventief om klachten voor te zijn. Met een röntgenfoto kan bijvoorbeeld een klein gaatje in een kies opgespoord worden en zal deze door tijdig ingrijpen niet onnodig groter worden. De regelmaat waarmee de tandarts een foto maakt tijdens een controle hangt af van een aantal factoren, waaronder de regelmaat dat iemand gaatjes heeft en de behandelingen die al gedaan zijn. Bij een persoon van 40 met een gaaf gebit zullen veel minder vaak controlefoto’s gemaakt worden dan bij een kind van 16 die al 8 vullingen heeft gehad. Pas als over langere tijd opgemerkt wordt dat de situatie stabiel is kan ook hier de interval van foto’s maken groter worden. Röntgenfoto’s zijn in het geval van het verwijderen van een verstandskies en het doen van een wortelkanaalbehandeling essentieel om goede zorg te kunnen bieden. Door gebruik te maken van digitale apparatuur komt er nog maar weinig straling vrij bij het nemen van een röntgenfoto. De inzichten zijn de laatste jaren ten gunste van het nemen van een röntgenfoto veranderd. Uit de laatste onderzoeken is gebleken dat de straling van een kleine röntgenfoto nagenoeg verwaarloosbaar is voor de patiënt, de behandelaar die de foto neemt en voor een ongeboren kind.   

 

Soorten Röntgen-foto’s:

Bitewings (kleine röntgenfoto)

Bitewings zijn kleine foto’s die tijdens een controle worden gemaakt. Deze bitewings worden gebruikt om gaatjes op te sporen en een globaal overzicht te krijgen van glazuur, tandbeen, tandzenuw en het kaakbot. De meeste gaatjes beginnen namelijk tussen de kiezen in en zijn met het blote oog altijd zichtbaar. 
Kaakoverzichtsfoto (OPT)

Op deze foto staan alle tanden en kiezen, de wortels en de gehele kaak. Deze foto wordt onder andere gemaakt bij het beoordelen van verstandskiezen, pijnklachten of als er meerdere tanden en kiezen behandeld zijn met bijvoorbeeld kronen en wortelkanaalbehandelingen.
CBCT

De “cone beam computed tomography” ofwel de CBCT is een 3D-versie van de kaakoverzichtsfoto. De CBCT heeft een veel lagere dosis dan een gewone CT-scan. Een CBCT wordt onder andere gebruikt voor diagnose bij pijn, wortelkanaalbehandelingen, implantaten en verstandskiezen. Lang niet iedere tandartspraktijk beschikt over een CBCT-apparaat. Amstel Dental beschikt over een moderne CBCT en uiteraard gekwalificeerde tandartsen om de CBCT te maken en te beoordelen. Ook als u een eigen tandarts heeft buiten Amstel Dental kan op verwijzing een CBCT bij Amstel Dental gemaakt worden.
Röntgenfoto’s van oude tandarts bij overstap
Was u tot voorheen patiënt bij een andere tandarts? Dan is het goed om uw oude röntgenfoto’s en gegevens mee te nemen bij de eerste afspraak. Uw oude tandarts kan de foto’s beveiligd digitaal naar ons verzenden. In verband met privacywetgeving verzoeken we u zelf contact op te nemen met uw oude tandarts.
Tarieven

Kleine foto’s die de tandarts bij een controle maakt kosten ongeveer 16 euro. Een OPG kost ongeveer 70 euro.

Trekken tand/kies

Trekken

Als een tand of kies erg beschadigd is, een ontsteking veroorzaakt of geen houvast meer heeft in het kaakbot, kan het nodig zijn deze te verwijderen (extraheren of trekken). Veel mensen kijken op tegen het laten trekken van verstandskiezen en vrezen een pijnlijke behandeling. Het trekken van een kies gaat in de meeste gevallen echter pijnloos. Bijna alle extracties voeren we in de praktijk uit, maar voor moeilijk liggende verstandskiezen verwijzen we naar een kaakchirurg.

Waarom zijn verstandskiezen hinderlijk?
Verstandskiezen groeien achter in het gebit en breken meestal door rond het achttiende levensjaar. Voor verstandskiezen is niet altijd plek in het gebit omdat de kaak van een mens de afgelopen duizenden jaren steeds kleiner is geworden. Daardoor kunnen verstandskiezen scheef groeien of niet geheel doorbreken. De plek is moeilijk schoon te maken, waardoor bacteriën kunnen ontstaan met een tandvleesontsteking als gevolg. De schuine ligging van een verstandskies zoals op de afbeelding is veelal oorzaak van schade aan het buurelement.
Het weghalen van verstandskiezen gebeurt meestal rond de leeftijd van 17-25 jaar. De ingreep is makkelijker en de genezing van de wond verloopt dan beter dan wanneer iemand ouder is.
Tarieven

Het trekken van een kies kost tussen de 50 en 150 euro. De moeilijkheidsgraad van het trekken en eventuele extra foto’s laten de prijs variëren.

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is soms nodig als een gaatje tot de zenuw van een tand of kies reikt.  Ook kiezen zonder gaatjes maar wel met een diepe vulling kunnen opeens klachten gaan geven. Eigenlijk in alle situaties waarbij de zenuw van een kies betrokken wordt komt een wortelkanaalbehandeling om de hoek kijken. Het is één van de moeilijkste, maar ook belangrijkste behandelingen die een tandarts kan uitvoeren. De meeste wortelkanaalbehandelingen doe je maar één keer, maar er zijn situaties dat een wortelkanaalbehandeling opnieuw moet worden gedaan. Dat heet een her-endo. De behandeling kan gevoelig zijn, maar uit onderzoek blijkt dat ruim 90% van de patiënten de behandeling niet vervelend vindt.

Meer informatie
In tanden en kiezen zit een ruimte met bloedvaten en zenuwen. In de wortel van de tand of kies heet deze ruimte het wortelkanaal. Door irritatie, infectie of beschadiging kan het weefsel ontstoken raken ( acute ontsteking ) en uiteindelijk afsterven, waarna er een chronische ontsteking zal ontstaan. De acute ontsteking veroorzaakt vaak pijn met koud en warm eten of geeft een kloppende pijn. Zonder behandeling zal zo’n tand of kies uiteindelijk verloren gaan. Een chronische langer aanwezige ontsteking is vaak te herkennen aan een bultje naast de tandwortel waar ontstekingsvocht uit ontsnapt. Dit heet een fistel. In deze fase is er vaak geen erge klacht. Er is geen last met koude, maar het kaakbot rond de kies en het worteloppervlak zal meer en meer beschadigen, waardoor de kans op een succesvolle behandeling kleiner is.
Een wortelbehandeling is meestal pijnloos uit te voeren, maar er kunnen situaties zijn dat tijdens de behandeling gevoeligheid optreedt. Het een ingewikkelde behandeling, zeker als het gaat om een kies met 2, 3 of zelfs meer wortelkanaaltjes die allemaal schoongemaakt moeten worden. Dit kan soms in 1 behandeling, maar soms kiest de tandarts ervoor om de behandeling in twee zittingen uit te voeren. 
1-Wortelbehandeling-Tand 
Plaatje: Schoonmaken, prepareren en afsluiten van de wortel.
De behandeling gaat als volgt: De tandarts maakt een röntgenfoto en dient lokale verdoving toe. Er wordt een gaatje in de tand of kies geboord , zodat via dit gaatje met kleine vijltjes al het ontstoken of afgestorven weefsel verwijderd kan worden. De tand wordt van binnen goed schoongemaakt met een spoelmiddel en opgevuld met wortelstiften die precies de juiste lengte van het kanaal volgen. Na de behandeling kunt u wat last van pijn hebben en kan het nodig zijn om enkele dagen pijnstillers te gebruiken. Indien de ontsteking gepaard gaat met koorts en een zwelling kan er antibiotica worden voorgeschreven. 
Eindfoto3 
Op de foto is het eindresultaat van de kanaalbehandeling goed te zien.
Hoe zit het met de pijn?
Na de behandeling neemt de pijn die er voor de behandeling was vaak snel af. Soms is er wat napijn. Dit is dan enkele dagen en met pijnstillers te onderdrukken. Uw tandarts kan een passende pijnstiller voorschrijven. Het is vooral belangrijk om niet te lang te wachten met de behandeling. Vaak is het met kiespijn zo dat hoe langer u wacht, hoe vervelender de klachten ook na de behandeling. Terugkerende pijn na enkele maanden kan erop duiden dat een behandeling niet is geslaagd of dat de ontsteking weer terug is.
Tarieven

Wortelkanaalbehandelingen zijn specialistische behandelingen en vragen dure verbruiksmaterialen zoals speciale vijlen. Het gebruik van een microscoop kan ook worden doorberekend. Simpele wortelkanaalbehandelingen in tanden en kiezen met een enkele wortel zullen goedkoper zijn dan behandelingen in grote kiezen met 4 kanalen. Wanneer de kanalen dichtzitten of wanneer de tandarts een herbehandeling uitvoert zullen de kosten oplopen. Een wortelkanaalbehandeling kost ongeveer 350 euro in een simpele situatie en ongeveer 550 euro in een kies met 3 of 4 wortels. Complicerende factoren kunnen de prijs doen oplopen naar 700 euro. In dat geval is sprake van een herbehandeling in een grote kies en een opbouw met stiften.

Facings

Facings

Facings kunnen een goede manier zijn om tanden mooier te maken. Facings worden bij voorkeur gemaakt op tanden die een bepaalde vorm hebben en geven de meeste esthetische verbetering als iemand al oudere vullingen op zijn voortanden heeft.  

Voor een goed resultaat is het belangrijk dat rekening wordt gehouden met de stand van de voortanden. Ook is er inzicht nodig in hoe de tanden en kiezen bij het kauwen met elkaar in contact komen. Soms is het beter als tanden die scheef staan eerst recht gezet worden. En in veel gevallen raden we in onze praktijk ook af om facings te nemen.

Op dit moment is het populair om “goedkoop” facings te laten plaatsen in het buitenland. Onze ervaring is echter erg slecht met buitenlandse partijen die er soms niet voor terugdeinsen om gave tanden flink in te slijpen en dan soms in combinatie met wortelkanaalbehandelingen te voorzien van facings. 

Materiaal
Facings kunnen gemaakt worden van porselein of composiet. Porseleinen facings gaan veelal langer mee en zijn esthetisch het mooiste. Het maken van de porseleinen facings is een ambachtelijk proces, maar in sommige gevallen kunnen er bezwaren zijn om met porselein te werken en is de goedkope uitvoering van composiet de beste keuze.
Composiet is het witte materiaal waarmee tanden en kiezen met gaatjes gevuld worden. Er zijn tegenwoordig hele mooie composieten verkrijgbaar die speciaal voor facings zijn ontworpen. Het composiet wordt in meerdere laagjes door de tandarts direct op de tand ‘geboetseerd’ en gepolijst. De tandarts kan in één zitting de hele behandeling doen. 
Hoe werkt het?
Nadat is gebleken dat uw tanden geschikt zijn voor keramische of composiet-facings bespreekt de tandarts uw wensen, bijvoorbeeld over de vorm en de kleur. In het geval van keramische facings worden als dat nodig is de tanden minimaal beslepen om ruimte te maken voor de facings. Er worden afdrukken gemaakt, waarmee de tandtechnieker aan de slag kan. Vervolgens krijgt u uiteraard tijdelijke facings en na twee weken komt u terug in de praktijk  om de facings te laten plaatsen. In het geval van composiet-facings hoeft vaak niet of veel minder beslepen te worden. Ook is er geen tandtechnieker nodig, waardoor de behandeling dezelfde dag af is.
Slijpen aan tanden
Wij weigeren het beslijpen van gezonde tanden. Dit ligt natuurlijk genuanceerder voor tanden die al een bepaalde ‘schade’ hebben. Bijvoorbeeld van zichzelf, een vulling, of een ongeluk. Voor facings is soms wat ruimte op de tanden nodig. Bijvoorbeeld als anders de ondertanden tegen de boventanden aankomen als u dichtbijt. Het slijpen aan tanden doen we zo min mogelijk. Als het toch moet, zijn onze technieken zo ontwikkeld dat we zo veel mogelijk gezonde tand laten staan. Het slijpen is gelukkig maar 0,8 millimeter, maar is wel onherstelbaar. Uw tandarts neemt dit graag persoonlijk met u door, zodat u weet wat u kiest.
Tarieven
Facings van porselein kosten ongeveer 500 euro per tand. Dit komt vanwege de materiaalkosten die de tandtechnieker berekend. Facings van composiet kosten ongeveer 160 euro per tand.
Implantaten

Implantaten

Een implantaat wordt geplaatst om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Het voornaamste doel van een implantaatgedragen kroon is functieherstel. Als een kies verloren gaat dan zal de kies die ertegenover zit geen functie meer hebben wat een verkeerde belasting voor het gebit kan betekenen, eten bemoeilijkt en esthetische bezwaren kan hebben. Een implantaat is een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd. Hierop wordt vervolgens een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese geplaatst. Het implantaat zit stevig vast en functioneert hetzelfde als uw andere tanden en kiezen.

Voor wie?
In principe kan bij iedereen met een volgroeide kaak een implantaat worden geplaatst, mits de gezondheid dit toelaat. Soms is een botherstellende (voor)operatie noodzakelijk. In bepaalde gevallen zal de zorgverzekeraar de behandeling gedeeltelijk vergoeden. Uw tandarts-implantoloog adviseert u graag over de beste aanpak voor uw situatie. Wij helpen u graag aan een blijvend stralende lach!
Een implantaat kan het verlies van een kies ongedaan maken, maar het biedt nog veel andere voordelen. Uw kaakbot heeft tanden nodig om in vorm te blijven. Wanneer u een of meerdere tanden of kiezen mist, slinkt het kaakbot en kan de vorm van uw gezicht veranderen. Daarbij kunnen uw tanden en kiezen door de ontstaande ruimte verschuiven. Dankzij een implantaat blijven de vorm van uw kaakbot en de stand van uw tanden en kiezen behouden en blijft het gebit optimaal functioneren.
Tarieven

De kosten van een implantaat met daarop een kroon zijn ongeveer 2500 euro. Om 3 missende kiezen te vervangen wordt gebruik gemaakt van 2 implantaten met daarop een 3 delige brug. De kosten hiervan zijn ca 4500 euro.

Mensen met een slecht zittende volledige prothese (kunstgebit) kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van de verzekering. Deze vergoedt de kosten van een kunstgebit op implantaten.

Kunstgebit

Kunstgebit en gebitsprotheses

Door goede preventieve mondzorg worden steeds meer mensen oud met hun eigen gebit. Toch kan het gebeuren dat er tanden en kiezen verloren gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om tanden, kiezen of een geheel gebit op een goede manier te vervangen door gebitsprotheses.

Soorten gebitsprotheses
Klikgebit

Een klikgebit zit op twee tot vier implantaten bevestigd aan uw boven- of onderkaak. Door deze constructie zit het stevig vast, maar tegelijkertijd kan de drager het klikgebit uitnemen. Een klikgebit vervangt het kunstgebit als daar tanden of kiezen van los gaan zitten, maar kan ook van pas komen als uw gebit in slechte staat is.
Kunstgebit

Een kunstgebit vervangt uw eigen tanden en kiezen en wordt voor u op maat gemaakt. Daardoor past het perfect in uw mond. Door de speeksellaag tussen uw tandvlees en het kunststof zuigt het kunstgebit zich vast. U kunt het echter wel uit uw mond nemen, bijvoorbeeld om te reinigen of als u gaat slapen.
Overkappingsprothese

Een overkappingsprothese is een kunstgebit waarbij we gebruik maken van implantaten of uw eigen wortels. Die wortels werken als een pijler onder het kunstgebit en geven het houvast en steun. Het voordeel is dat uw kaken minder slinken, waardoor uw kunstgebit langer goed blijft passen. U kunt een overkappingsprothese uit de mond halen.
Telescoopprothese

Een telescoopprothese is een overkappingsprothese die wordt geplaatst op telescoopkronen.
Frameprothese

De frameprothese vervangt één of meerdere tanden of kiezen. U kunt de frameprothese uit de mond halen. De frameprothese is gemaakt van metaal waarop tandvleeskleurige kunsthars is aangebracht. Daarop zitten de kunsttanden of kiezen. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen. Afhankelijk van hoe de prothese gemaakt is, rust hij meer of minder op het tandvlees.
Plaatprothese

Een plaatprothese is gemaakt van tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn kunsttanden of –kiezen vastgemaakt.  De gehele plaatprothese rust op uw tandvlees en zit eventueel met ankertjes vast aan de overgebleven tanden of kiezen. Omdat de plaatsprothese dezelfde kleur heeft als uw tandvlees, is dit type prothese vrijwel onzichtbaar.
Behandeling
Een prothese is maatwerk
Een prothese is altijd maatwerk. In overleg met u kijken we welke oplossing het beste bij u past. Is die keuze gemaakt, dan gaan we samen met u aan de slag om de prothese helemaal perfect passend te maken. Dat gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag. Bij alle stappen die we nemen leggen we u goed uit wat we doen en waarom we dat doen.
Tarieven

Gedeeltelijke kunstgebitten en frames kosten tussen de 350 en 1300 euro. Er zijn bijzondere slimme ontwerpen te maken, zoals een frame dat klikt op een kroon. Dat zullen duurdere werkstukken zijn dan een plaatje dat 3 tanden vervangt.

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen

Het kan voorkomen dat uw tand of kies beschadigd raakt of zelfs verloren gaat. Het wordt dan lastiger om uw tanden gezond te houden. Kronen en bruggen brengen uw gebit terug in goede staat.

 

Een kroon is een kapje van metaal of porselein dat wordt geplaatst over een beschadigde of gevulde kies of tand. Een kroon beschermt de tand en biedt stevigheid.

Verschillen
Bruggen

Wanneer meerdere tanden of kiezen ontbreken, kunnen we die vervangen door een brug. Een brug wordt gebouwd op een aantal kronen die als pijler dienen met daartussen een dummy (nepkies of -tand) die de verloren gegane tand of kies vervangt. Dit ziet er niet alleen heel natuurlijk uit, het zorgt er ook voor dat u beter kunt kauwen.
Inlays

Een inlay is een ingelegde vulling die niet rechtstreeks in de mond wordt vervaardigd, maar in het laboratorium op het model van de betreffende kies. Dat is een zelfde werkwijze als het maken van een kroon. Een inlay is een oplossing die het midden houdt tussen een vulling en een kroon. Er zijn inlays van goud, maar tegenwoordig maakt een deel van onze praktijken de inlays van porselein, met behulp van het Cerec-systeem.
Kronen

Een kroon is een metalen of porseleinen kapje dat over een tand of kies geplaatst wordt. Dat kan ter versterking zijn, maar ook om het mooier te maken. Naast volledige kronen bestaan er ook gedeeltelijk kronen waarbij alleen het kauwvlak wordt overkapt. Voordat het kapje er overheen kan, wordt de tand of kies op de juiste maat geslepen.
Behandeling
De tandarts slijpt de tand of kies eerst bij, zodat de kroon erover heen past en zorgt ervoor dat de kroon wat betreft kleur en vorm past bij uw gebit.
 
Als een tand of meerdere tanden verloren zijn gegaan, vullen we het gat op met een brug. Aan beide zijden van de ontbrekende tand(en) wordt een kroon aangemaakt. In het gat komt een zwevend deel, de brug. Deze oplossing sluit qua kleur en vorm aan bij uw tanden. Uw gebit gaat weer stralen.
Bij een kroon wordt eerst een deel van de beschadigde tand of kies rondom afgeslepen. Vervolgens wordt er een nieuwe kunstmatige huls in de vorm van de tand of kies op gezet met lijm of cement.
Een brug vervangt één of meer ontbrekende kiezen of tanden. De brug bestaat uit een kunsttand- of kies, met een bevestiging aan naastgelegen kiezen of tanden. Een gewone brug rust op de kiezen/tanden links en rechts van de open ruimte. Een vrij-eindigende brug zit maar aan één kant vast. Bij beide vormen worden de kiezen of tanden, die als steunpunt dienen, deels rondom afgeslepen. Op de kies of tand wordt een kies/tandvormig kapje vastgelijmd. Hieraan zit de kunsttand, die op deze manier stevig vast komt te zitten aan de naastgelegen kiezen of tanden. De etsbrug wordt vaak voor voortanden gebruikt. De kunsttand wordt met een metalen plaatje aan de achterkant aan de buurtanden vastgelijmd.
Kronen en bruggen zijn van porselein, metaal met een laagje porselein, of helemaal van goud. Ze gaan 10-15 jaar mee. Houd de randen van de kroon goed schoon met flosdraad of ragertjes en door zorgvuldig te poetsen.
Tarieven

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gnathologie

Gnathologie

Pijn bij het kauwen en pijnlijke kauwspieren worden vaak veroorzaakt door overbelasting van het kaakgewricht en de kauwspieren.

Bij een gnathologische behandeling – ook kaakgewrichtsbehandeling genoemd – onderzoeken we uw kaakklachten en stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Oorzaken
Kaakklachten ontstaan vaak door overbelasting van kauwspieren of het kaakgewricht. Deze overbelasting treedt op als u onbewust verkeerde mondgewoontes heeft ontwikkeld. Mensen met gnathologische klachten hebben vaak onbewust de gewoonte om hun kiezen op elkaar te klemmen of te tandenknarsen. Tandenknarsen gebeurt met name ’s nachts en wordt regelmatig veroorzaakt door stress. Als u langdurig in een stresssituatie verkeert, kunnen de kaakklachten toenemen.
 
Kaakklachten worden vaak veroorzaakt door:
– Tandenknarsen
– Kiezen op elkaar klemmen
– Medicatie
– Slaaphouding
– Gebruik van kauwgom
– Verkeerd gebruik van kauw-, hals of nekspieren
– Lipbijten
– Pennen bijten
– Nagelbijten

 

Door de hierboven genoemde gewoonten kunnen acute pijnklachten in de kauwspieren of het kaakgewricht ontstaan. Bij langdurige pijn straalt de pijn ook uit naar het oor of in het gezicht.
Behandelmethoden
Er zijn veel verschillende manieren om kaakklachten te verhelpen. Een gnathologische behandeling kan bestaan uit:
– Het afleren van verkeerde mondgewoonten
– Oefeningen voor de kaakspieren of het kaakgewricht uitvoeren
– Advies over de juiste manier van eten en kauwen
– Advies over het vermijden van overbelasting van uw kaakgewricht
– Stabiliseren van uw beet door een opbeetplaat
– Massage van de kauwspieren
Bij welke klachten?
Een kaakgewrichtsbehandeling helpt bij de volgende klachten:
– Pijn bij het kauwen
– Pijn bij kaakgewrichten
– Pijnlijke of vermoeide kauwspieren
– Beperkte of scheve mondopening
– Kaakgewrichtsgeluiden bij het kauwen
– Slaapapneu en tandenknarsen
Tarieven

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bleken

Bleken

Het bleken van tanden is een middel om verkleuring van uw gebit ongedaan te maken. 

Door de jaren heen kunnen tanden verkleuren door roken en eten en drinken. Of door natuurlijke processen of slechte verzorging van uw gebit. Uw tanden worden geler of bruiner. U kunt bij ons terecht voor het bleken van tanden. Wij werken met een op maat gemaakt bleeksysteem dat thuis te gebruiken is. 

De duur van de behandeling voor het bleken van tanden hangt af van hoe erg uw gebit is verkleurd en de behandelmethode. Niet in alle gevallen is bleken mogelijk en de samenstelling van de tanden bepaald mede het resultaat. 

Hoe werkt het?
Wij gebruiken voor het bleken de meest  veilige en minst gevoelige methode. De meeste tanden zijn geschikt om te bleken, maar de tandarts controleert dit altijd. Er worden bitjes gemaakt die precies om uw tanden passen met ruimte voor de bleekgel. Zodra deze klaar zijn zal de tandarts deze passen en u het gebruik uitleggen.  U draagt hierna de bitjes met de gel een aantal dagen 1 uur per dag. Ook leveren wij een speciale tandpasta en conditioner die gebruikt moet worden in de periode van het bleken. Onze ervaring is dat meestal na 3 tot 7 dagen het gewenste resultaat is bereikt. Het voordeel van deze methode is dat u de op maat gemaakte bitjes houdt. Afhankelijk van onder andere hoeveel kleurende middelen zoals koffie, thee, wijn, kruiden, roken e.d. over de tanden komen loopt de kleur soms na een jaar wat terug. 
Tarieven
De totale kosten bedragen gemiddeld 285-300 euro. In de meeste gevallen is de bleekset opnieuw te gebruiken en hoeft voor toekomstig gebruik alleen gel aangeschaft te worden.

Persoonlijke aandacht, service en prettige sfeer,
bij ons gaat het niet alleen om een gezond gebit!